Partners

Partners

Decom North bestaat uit de volgende partners:

Buss Terminal Eemshaven

De moderne apparatuur en de ideale ligging van de terminal van Buss in de Eemshaven maken de multifunctionele terminal tot een populaire basishaven voor offshore windprojecten. De terminal heeft een de ideale interface voor offshore-logistiek met zijn directe toegang tot de open zee. Een zeer geschikte locatie voor alle handling en korte termijn opslag voor de ontmantelingsactiviteiten.

Lubbers Logistics Group

De jarenlange ervaring in het opbouwen en ontmantelen van boortorens wordt door Lubbers nu gebruikt bij het ontmantelen van onshore windturbines. De uitgebreide truck- en trailervloot wordt binnen Decom North ingezet om alle materialen tussen de onshore windparken, Eemshaven en verwerkingslocaties te vervoeren.

Mammoet

Mammoet heeft jarenlange ervaring in het opbouwen en demonteren van windturbines. Binnen Decom North is Mammoet verantwoordelijk voor de verticale logistiek en wordt hun brede logistieke kennis en kunde beschikbaar gesteld. Mammoet heeft voor Decom North een diversiteit aan modern equipment beschikbaar met zeer geringe CO2 uitstoot om de footprint te verlagen. 

Mammoet heeft jarenlange ervaring in het opbouwen van windturbines. Binnen Decom North is Mammoet verantwoordelijk voor alle hijs- en hefwerkzaamheden en stelt zijn een specialistisch team beschikbaar voor de ontmantelingsactiviteiten. Hierin worden ze ondersteunt door de specialisten van Buss Blade Services

DHSS

Sinds vele jaren ondersteunt DHSS haar klanten met offshore windlogistiek. Als onderdeel van de ontmantelingsactiviteiten van Decom North neemt DHSS het scheepsagentschap en helikopterdiensten voor haar rekening. Tevens wordt logistieke ondersteuning geboden aan de afvalscheidingsactiviteiten van Bek & Verburg.

Bek & Verburg

Bek & Verburg is een ervaren specialist in het inzamelen en scheiden van scheepsafval. Vanuit hun erkende multifunctioneel recyclingcentrum in de Eemshaven coördineren zij de inzameling, verwerking en scheiding van het afval dat vrijkomt bij de ontmantelingsactiviteiten.

Circular Recycling Company (CRC)

CRC is een specialist op het gebied van recycling van thermo hardende composieten. Door een mechanisch en chemisch bewerking worden nieuwe basis grondstoffen gerealiseerd zoals recyclaat, glas- en koolstofvezel en pyro-olie. Deze vormen de basis voor het vervaardigen van nieuwe producten. Deze techniek zal door CRC ingezet worden bij de ontmantelingsactiviteiten (bladen) van Decom North.

Nehlsen Group

Nehlsen Group is een specialist in het verzamelen en verwerken van metalen en het aanbieden van innovatieve recyclingmethoden. Binnen Decom North richt Nehlsen zich op het verzamelen en verwerken van alle metalen die bij de ontmanteling vrijkomen en bieden ze een verwerkingsmethode voor composieten via de cementindustrie. Bij deze verwerking wordt het restproduct als nieuwe grondstof voor het cement gebruikt.

Beelen

Het slopen en demonteren van grote gebouwen of constructies is vakwerk. En dat vak beheerst Beelen. Naast sloop en demontage is het hoogwaardige hergebruik van materialen ook een belangrijke kernwaarde. Bij de ontmanteling van windturbines richt Beelen zich op de sloopwerkzaamheden en verwerking van de betonnen fundatie.

Nedcam

Nedcam produceert mallen, modellen, prototypes en complete producten uit diverse materialen op basis van digitale 2D- en 3D-ontwerpen met hoogwaardige machines. De nieuwe basis grondstoffen die door mechanisch en chemisch bewerking van composieten ontstaan (CRC-methode), vormen voor Nedcam de basis voor het vervaardigen van nieuwe producten zoals pluggen en mallen.

Schipco

Schipco is gespecialiseerd in transportoplossingen en projectmanagement. Daarnaast heeft Shipco een verwerkingsmethode bedacht waarbij van de nieuwe basis grondstoffen uit mechanisch en chemisch bewerking van composiet (dek-)planken gemaakt kunnen worden. Deze circulaire verwerking zal voor Decom North ingezet worden.

Overige partners

Innovatie en duurzame ontwikkeling zijn voor Decom North belangrijk. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën, wetten en regelgeving blijven we daarom graag in contact met de overheid, regionale kennisinstellingen en organisaties. Zo hebben de hogescholen in Noord-Nederland bijdragen aan toegepast onderzoek en daarbij studenten betrokken in de projecten doormiddel van minor-opdrachten, stages en afstudeeropdrachten.

Decom North wordt in haar ontwikkeling ondersteund door de volgende organisaties en kennisinstellingen:

 • Provincie Groningen
 • Groningen Seaports
 • OWIC
 • Chemport Europe
 • Het Schone Noorden
 • SNN
 • Europese Unie
 • Windesheim
 • NHL Stenden
 • Hanze Hogeschool
 • Campus Emmen / Rijksuniversiteit Groningen